Στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2011 έλαβε χώρα η 7η Πανελλαδική Άσκηση Επικοινωνιών Εκτάκτων Εναγκών «ΕΡΜΗΣ 2011» που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Επιχειρήσεων.

Συνολικά συμμετείχαν από πλευράς ΕΟΔ 19 σταθμοί από το σύνολο των παραρτημάτων της οργάνωσης από όλα τα μέρη της Ελλαδός και 4 κρατικοί φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών. Οι κρατικοί φορείς που συμμετείχαν στη φετινή άσκηση ήταν το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας από την Πάρνηθα, η φρεγάτα Ψαρά του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν πλοίο σκοπούν στο Αιγαίο, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) με τον αεροπορικό τομέα  και το Ολυμπία Ράδιο (δίκτυο παράκτιων σταθμών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας).
Από πλευράς ΕΟΔ συμμετείχαν:

 1. ΕΟΔ Ροδόπης
 2. ΕΟΔ Ξάνθης
 3. ΕΟΔ Λάρισας
 4. ΕΟΔ Κέρκυρας
 5. ΕΟΔ Ιωαννίνων
 6. ΕΟΔ Αττικής
 7. ΕΟΔ Αχαΐας
 8. ΕΟΔ Αρκαδίας
 9. ΕΟΔ Αργολίδας
 10. ΕΟΔ Λακωνίας
 11. ΕΟΔ Λέσβου
 12. ΕΟΔ Κω (Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσων)
 13. ΕΟΔ Σάμου
 14. ΕΟΔ Ρόδου
 15. ΕΟΔ Ηλείας
 16. ΕΟΔ Φωκίδας
 17. ΕΟΔ Λακωνίας
 18. Κέντρο Επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη
 19. Κινητό κέντρο επιχειρήσεων – όχημα Ερμής

Κατά τη διαρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές επαφές μεταξύ όλων των σταθμών για την επιβεβαίωση της ζεύξης αυτών μεταξύ τους στα φάσματα VHF, VHF AIRBAND, UHF και HF με τη χρήση διαφόρων διαμορφώσεων. Επίσης πραμγατοποιήθηκαν 2 σενάρια συναχούς κάλυψης κινητών σταθμών στις περιοχές Στερεάς Ελλάδας και κεντρικής – δυτικής Πελοποννήσου.

Η Δ/νση Επιχειρήσεων της ΕΟΔ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες που για 7η χρονιά έδωσαν το παρών και βοηθάνε έτσι να διατηρείται το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας της οργάνωσης.