ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του Βασικού Σχολείου Γνώσεων της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   πραγματοποίησε  διήμερη εκπαιδευτική δράση το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24/5/2026,  με αντικείμενο την εξειδίκευση των μελών στην  παροχή πρώτων βοηθειών.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυση πρόληψης και της άμεσης ανταπόκρισης σε έκτακτα περιστατικά όπως :

  • Εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες και στην σημασία τους. Ο κομβικός ρόλος του διασώστη ως άμεσος ανταποκριτής και η σημαντικότητα της εφαρμογής του  πρωτοκόλλου της αλυσίδας διάσωσης.
  • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση Εξωτερικού Απινιδωτή.
  • Αντιμετώπιση πνιγμονής και απόφραξης αεραγωγού.
  • Περιποίηση τραυμάτων και αιμορραγιών.
  • Διαχείριση λιποθυμίας, απώλειας αισθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.
  • Βασικές ενέργειες σε περιστατικά επιληψίας ή αλλεργικού σοκ.
  • Ασφαλή μεταφορά και τοποθέτηση τραυματία.
  • Κλήση και σωστή ενημέρωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του εισηγητή κ. Σπυρόπουλου Ιωάννη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή του τμήματος ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ,  με την βοήθεια της κ. Παναγούλια Βασιλικής,μέλητης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ παραρτήματος Αρκαδίας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους στην ποιοτική εκπαίδευση και στην εξέλιξη των δεξιοτήτων μελών της ομάδας μας. 

Δες περισσότερα για την ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ :

facebook: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης –Hellenic Rescue Team Argolida

Instagram: eod_argolidas

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Παράρτημα Αργολίδας