Πως μπορώ να γίνω εθελοντής

ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ…ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!!!!!

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Αργολίδας καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή στο σχολείο βασικών γνώσεων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα γραφεία της ομάδας μας, στον Λάλουκα Αργολίδας. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 κύκλους. Κατά τον πρώτο κύκλο οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν 2-3 μαθήματα ανά γνωστικό αντικείμενο για μία φορά την εβδομάδα έως περίπου τα μέσα Δεκεμβρίου κάθε έτους. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν και ο υποψήφιος διασώστης λαμβάνει βασικές γνώσεις για οτιδήποτε αφορά τη διάσωση σε όλα τα φυσικά πεδία: βουνό, υγρό στοιχείο, αστικά ή μη πεδία σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, όπως και γνώσεις αυτοπροστασίας καθώς και γνώσεις πρώτων βοηθειών.

Στη διάρκεια του δεύτερου κύκλου, ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει περισσότερη – εξιδεικευμένη γνώση στις ίδιες θεματικές ενότητες. Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά αμέσως μετά το τέλος του πρώτου κύκλου και διαρκεί περίπου 2 μήνες. Για να γίνει κάποιος εθελοντής διασώστης – μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Αργολίδας βασική προϋπόθεση είναι να παρακολουθήσει και τους 2 κύκλους εκπαίδευσης.

Το σχολείο βασικών γνώσεων περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα, έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρη και σφαιρική για τα αντικείμενα δράσης της ομάδας.

  • Τι χρειάζεται να έχω για να γίνω εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Αργολίδας ;

Ενδιαφέρον και όρεξη για προσφορά: Ο υποψήφιος εθελοντής πρέπει να έχει έντονο ενδιαφέρον για την προσφορά στην κοινωνία και τη διάθεση να συμμετάσχει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Συνεργασία και ομαδικό πνεύμα: Η ικανότητα συνεργασίας με άλλους εθελοντές και με τις αρμόδιες αρχές είναι απαραίτητη. Οι εθελοντές πρέπει να μπορούν να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας και να ακολουθούν τις οδηγίες των συντονιστών.

Προθυμία για συνεχή μάθηση: Η εκπαίδευση και η ενημέρωση δεν σταματούν ποτέ. Οι εθελοντές πρέπει να είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε τακτικά σεμινάρια, ασκήσεις και προπονήσεις για να διατηρούν τις δεξιότητές τους σε υψηλό επίπεδο.

Αν θέλεις κι εσύ να δραστηριοποιηθείς μαζί μας, επικοινώνησε τηλεφωνικά στο 6936898320, στείλε e-mail στο eodargolidas@gmail.com ή επικοινώνησε με το κοντινότερο σε σένα παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Γίνε εθελοντής, μην μένεις θεατής!!

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Παράρτημα Αργολίδας