Το Σάββατο στις 27 Ιουλίου η Ελληνική Ομάδα Παράρτημα Αργολίδας μετά από πρόσκληση του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίων Κλεωνών «Ο Φωκάς», διοργάνωσε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους Πολίτες.

Το ολιγόωρο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα “Πρώτες Βοήθεις για τους Πολίτες” διεξήχθη στα γραφεία του Συλλόγου «Ο Φωκάς», από τέσσερα (4) μέλη  εκπαιδεύτριες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας.

Το Σεμινάριο περιελάμβανε τις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC στην Βασική Υποστήριξη Ζωής. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε εξειδικευμένα προπλάσματα. Συνολικά ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σαράντα (40) πολίτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση , Θέση Ανάνηψης και Πνιγμονή

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” , ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια προνοσοκομειακά, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό καρδιακής ανακοπής συμβεί σε ένα συνάνθρωπό τους ή σε ένα δικό τους άνθρωπο, μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας ευχαριστεί θερμά τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίων Κλεωνών «Ο Φωκάς» για την πρόσκληση και την φιλοξενία, μία πρόσκληση με ιδιαίτερη αξία!