Από τις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περισσότερων από 100 εθελοντών από τα Παραρτήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Εκπαίδευση Θαλάσσιας Έρευνας – Διάσωσης (SAR) και Αεροδιάσωσης, στην 111 Π.Μ. από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.
Ο στόχος της Εκπαίδευσης αυτής, ήταν η Ανάπτυξη & Εκμάθηση Διασωστικών Τεχνικών, οι οποίες αφορούν τόσο την βελτιστοποίηση της Διαχείρισης μίας Θαλάσσιας Έρευνας & Διάσωσης σε συνεργασία με τα ιπτάμενα μέσα, όσο και την κοινή Εκπαίδευση των πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας με τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Το πρόγραμμα είχε πολλαπλά αντικείμενα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Την Παρασκευή 28/9 είχε την Θεωρητική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Εδάφους, το Σάββατο 29/9 πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις στη Θαλάσσια Διάσωση, στις οποίες συμμετείχαν ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και τα νέα υπερσύγχρονα Διασωστικά Σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Την Κυριακή 30/9 είχε εκπαίδευση των πληρωμάτων στα Διασωστικά Σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την απενημέρωση.
Στην φετινή εκπαίδευση συμμετείχαν εθελοντές από τα Παραρτήματα Δυτικών Κυκλάδων, Ηρακλείου, Τρικάλων, Ροδόπης, Σάμου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Καβάλας, ΕΟΔ Αττικής, Κέρκυρας, Λάρισας, Κοζάνης και μέλη του Παραρτήματος Μαγνησίας, τα οποία ανέλαβαν την διοικητική υποστήριξη της διημερίδας σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ, στην Θεσσαλονίκη.
Το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, συμμετείχε συνολικά με 7 μέλη.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί ιδιαίτερα την Πολεμική Αεροπορία και ιδιαίτερα τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχο Ιπτάμενο Γεώργιο Αριστείδη Αγορογιάννη, το πλήρωμα του ελικοπτέρου, αλλά και το προσωπικό της Μονάδας για την βοήθειά τους τις ημέρες της εκπαίδευσης.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aegean, τον μεγάλο χορηγό της ΕΟΔ που υποστήριξε τις μετακινήσεις των μελών μας, καθώς επίσης και την Hellenic Seaways και Blue Star Ferries για την προσφορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Πηγή Φωτογραφικού Υλικού: Μιχαήλ Φώτογλου