Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας στην προσπάθειά της να διοργανώσει για μία ακόμη χρονιά Σχολή Βασικών Γνώσεων για νέους εθελοντές στην Αργολίδα καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και να μάθουν σωστά το πως μπορούν να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο την Τετάρτη 05/12/2012 και ώρα 19:00 σε μία συνάντηση γνωριμίας στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Λάλουκα.

Ο νέος Εθελοντής και υποψήφιος Διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της Σχολής Βασικών Γνώσεων αποκτά την δυνατότητα να συνεισφέρει Σωστά, Αποτελεσματικά και με Ασφάλεια στο Κοινωνικό Σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν . Όποιος δεν θέλει να μείνει απλά θεατής και θέλει να πάρει θέση ως ενεργός πολίτης, σε πείσμα των ¨καιρών¨ μας , μπορεί να το κάνει μέσα από την μεγαλύτερη Διασωστική Εθελοντική Οργάνωση της χώρας.
Τα γνωστικά αντικείμενα της Σχολής Βασικών Γνώσεων είναι :
1.Έρευνα και Τεχνολογία (Τηλεπικοινωνίες – Χρήση Τηλεπικοινωνιακού Εξοπλισμού)
2.Μαζικές Καταστροφές (Σεισμοί, Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Εκτεταμένες Καταστροφές)
3.Ορεινή Διάσωση (Χρήση Ορειβατικού Εξοπλισμού – Ορειβατικά Ατυχήματα – Ορεινή Διαβίωση)
4.Πρώτες Βοήθειες ( Βασική και Αναβαθμισμένη (+) Υποστήριξη Ζωής)
5.Υγρό Στοιχείο (Ναυαγοσωστική, Διάσωση από ποτάμια κλπ)

Το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων θα πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΟΔ Αργολίδας, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Λάλουκα Άργους κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη το απόγευμα ενώ το πρακτικό μέρος αυτών εκτός των γραφείων και ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο, Σάββατο ή Κυριακή.

Τρόποι Επικοινωνίας :
Τηλ. 6977475737 και 6946222989

https://eodargolidas.gr

Email: eodargolidas@yahoo.gr