Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ναυπλίου και ο Δήμος Ναυπλιέων συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Αντιμετώπιση σεισμού σε σχολική μονάδα» με μικρή άσκηση προσομοίωσης.

Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας ανέλαβε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ “Διεθνής Ιατρική – διαχείριση κρίσεων υγείας” υπό τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή. Στο θεωρητικό τμήμα της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν στη διαχείριση των συμβάντων μαζικής καταστροφής από ιατρική, επιχειρησιακή και ψυχολογική άποψη. Στο πρακτικό τμήμα της ημερίδας υλοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης εκκένωσης σχολικής μονάδας μετά από σεισμό και ιατρικής – προνοσοκομειακής φροντίδας, με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων.

Κλιμάκιο 11 μελών του Τμήματος  Αντιμετώπισης Καταστροφών και του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρακτικό τμήμα της ημερίδας.

Επίσης,  μας δόθηκε η ευκαιρία κατά την διάρκεια του θεωρητικού τμήματος της ημερίδας να παρουσιάσουμε το ρόλο των Εθελοντικών Ομάδων (ενταγμένων στο Μητρώο της ΓΓΠΠ) στις φυσικές καταστροφές (σεισμός) καθώς επίσης και  τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ομάδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του ΔΙΕΚ Ναυπλίου για την πρόσκληση,  καθώς επίσης

το Πανεπιστήμιο Αθηνών την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες για την συνεργασία τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της ημερίδας.