Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην περιοχή Άριας του Δήμου Ναυπλίου άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων σε πραγματικές συνθήκες με την κωδική ονομασία « ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2014 ».  Η άσκηση αντιμετώπισε ως πραγματικό συμβάν κατάρρευση κτηρίου από σεισμό 5,5 Ρίχτερ και απεγκλωβισμό ατόμων. Ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Έγινε αναγγελία, άμεση κινητοποίηση τριών πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυρ/κή υπηρεσία (του Ναυπλίου ) και  κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες Πυρ/κες Υπηρεσίες, (τρία οχήματα από το Άργος) καθώς επίσης  και  συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού,  και των Εθελοντικών Οργανώσεων .

φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

φωτογραφίες  Studio B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – ΡΑΣΣΙΑΣ

Η άσκηση είχε σκοπό:

– Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

– Τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, Αστυνομία, Δήμος, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).
Τον συντονισμό της άσκησης είχε ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δημ. Γιόβας ενώ την παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος.

Το παράρτημα μας πήρε μέρος στην άσκηση με 15 άτομα του τμήματος αντιμετώπισης καταστροφών καθώς και του τμήματος πρώτων βοηθειών.