Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:

 

Ορεινή Διάσωση

Το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης είναι το παλαιότερο τμήμα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

⇒Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την Ορεινή Διάσωση

Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο

Στελεχωμένο από έμπειρους αυτοδύτες, χειριστές ταχυπλόων σκαφών, ιστιοπλόους, ναυαγοσώστες και προσωπικό υποστήριξης συμβάλει στην Έρευνα και Διάσωση (S.A.R.) σε θάλασσα, ποτάμια, λίμνες συνεργαζόμενο άριστα τόσο με τις Λιμενικές Αρχές όσο και με την Πολεμική Αεροπορία.

 ⇒Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο

Αντιμετώπιση Καταστροφών

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών ( Τ.Α.Κ.) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δραστηριοποιείται από το 1994 σε επιχειρήσεις Έρευνας & Διάσωσης σε Αστικό Περιβάλλον (U.S.A.R), ενώ πήρε την σημερινή του μορφή το 2003.

⇒Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την Αντιμετώπιση Καταστροφών

Πρώτες Βοήθειες

Επαγγελματίες στον χώρο της υγείας υποστηρίζουν τα διασωστικά τμήματα της Ε.Ο.Δ. παρέχοντας πρώτες βοήθειες κατά την διάρκεια των αποστολών. Παράλληλα εκπαιδεύουν νέους εθελοντές στις πρώτες βοήθειες.

⇒Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με τις Πρώτες Βοήθειες

Έρευνα και Τεχνολογία

Η αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεων μελών της Ε.Ο.Δ. οδήγησε στην εκμετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας και την εστίασή της στην δημιουργία εφαρμογών και συσκευών χρήσιμων στην Έρευνα και Διάσωση.

⇒Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την Έρευνα και Τεχνολογία

Ανθρωπιστικές Αποστολές

Το τμήμα αυτό της Ε.Ο.Δ. συγκεντρώνει , μεταφέρει και διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγέντες πληθυσμούς από θεομηνίες ή έκρυθμες καταστάσεις, όπως επίσης διαχειρίζεται προγράμματα βοήθειας προς τρίτες χώρες σε συνεργασία τόσο με το Ελληνικό Κράτος όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO*).

⇒Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με τις Ανθρωπιστικές Αποστολές