Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο υλοποίησε Εκπαιδευτική Δράση και Ποδηλατοδρομία με την υποστήριξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης αυτής, συμμετείχαν ενεργά οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου αλλά και πολλοί άλλοι φορείς του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η δράση αυτή είχε σαν στόχο, την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και την χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως το ποδήλατο.

Στην υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας καθώς επίσης και εθελοντές του ΕΕΣ του Τμήματος Νοσηλευτικής Άργους.
Τέλος, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας και με την υποστήριξη του ΚΠΕ Νέας Κίου και του Δήμου Άργους-Μυκηνών δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες πράσινη και κίτρινη κάρτα με μηνύματα για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.